Rustpunt als partner

Stichting Rustpunt is partner geworden van Fietseropuit

Twaalf jaar geleden kleinschalig begonnen in Salland, in het buitengebied van de Hanzestad Deventer, liggen onder andere langs lange afstandswandelroutes als Marskramer- en Pieterpad en opgenomen in fietsknooppunt systeem of wandelroute netwerk, vaak onverwachte mooi gelegen plekken op particuliere erven waar gepauzeerd kan worden. De bewoner nodigt je in haar of zijn Rustpunt uit om koffie, thee of limonade te nuttigen met iets lekkers er bij, tegen een vrijwillige bijdrage. Je kunt kennis maken met de leefwijze op het erf en meer te weten komen over het cultuurhistorische erfgoed of de bedrijfsvoering op een modern agrarisch bedrijf. Op een aantal Rustpunten worden tevens eigen agrarische- of streekproducten te koop aangeboden en in sommige gevallen kan de bezoeker de boerderij zelf, een beeldentuin of museum bekijken of een bed & breakfast overnachting boeken. Op elk Rustpunt is een gedetailleerde gebiedskaart aanwezig, waarop ook alle Rustpunten vermeld staan. Er liggen vaak info mappen waarin men kan uitzoeken welke horecagelegenheid of belevingplek in de directe omgeving een mogelijk volgende stop wordt. 

 

HERKENBAARHEID
De Rustpunten zijn te herkennen aan het bord langs de weg, in eiken palen gevat en een typisch boomstam-fietsenrek. Alleen geopend als dit bord is voorzien van het tekstbordje “OPEN”. 
Er staat een picknickset, vervaardigd uit inlands FSC hout, een prullenbak, ranja, een waterkoker en een Senseo apparaat met ingrediënten om zelf uw koffie, thee of frisdrank te schenken met wat lekkers.          
Elk Rustpunt is voorzien van enkele oplaadpunten voor elektrische fietsen
Er wordt verwezen naar het toilet en ook een fietspomp en reparatieset ontbreken natuurlijk niet.

 

WAAR?
Op de Veluwe en in de Achterhoek, in West-Friesland en Laag Holland (NH), de provincies Groningen en Overijssel, het Reestdal, en in Utrecht West, de Kromme Rijnstreek en het Groene Hart van Holland zijn ruim 500 locaties actief.

De Rustpuntzoeker® is een handig programma voor je smartphone en toont rustpunten in de buurt,  berekent je route en geeft veel informatie. Dit programma vindt je door met je smartphone naar de website www.rustpunt.nu te gaan. De mobiele website opent direct met de Rustpuntzoeker. 

Bekijk de website van Stichting Rustpunt >>

 

Ook partner worden van Fietseropuit?
Mail ons gerust op 
support@fietseropuit.nl

Rustpunt als partner

Stichting Rustpunt is partner geworden van Fietseropuit
Lees meer >>

Citymarketing concept

We hebben een citymarketing concept gelanceerd voor o.a. Gemeente Ede.
Lees meer >>

Fietseropuit bij Bol.com

Ons boekje bevat de leukste routes op de Veluwe!
Lees meer >>