Toerisme in Zeeland

Met de fiets op stap door Zeeland

Met de fiets op stap door Zeeland

Nederland is natuurlijk het fietsland bij uitstek. Niet voor niets telt ons kleine landje meer fietsen dan inwoners. Nederlander fietsen graag en hier is het verkeer dan ook op ingericht. De fietspaden zijn goed en de overige weggebruikers houden rekening met de fietsers. Dit is in veel landen wel anders. Hier wordt minder gefietst en wordt vaak bijvoorbeeld de stoep als fietspad gebruikt. Wanneer je fietstochten wilt gaan maken is het dan ook leuk om in eigen land te blijven.

Vooral vanaf de fiets zullen veel bijzondere dingen opvallen die je vanuit de auto niet ziet, bovendien kom je op andere plaatsen en dorpen en ben je flexibeler doordat je gemakkelijk een klein ommetje kan maken of even van de fiets af kan stappen om het gebied volledig in je op te nemen.

 

Toerisme in Zeeland
Voor zowel Nederlanders toeristen uit andere landen is de provincie Zeeland al jaren erg populair. Niet vreemd ook, hier voel je je als snel alsof je er helemaal tussenuit bent. Door de mooie natuur en de manier waarop er met het water wordt geleefd. In Zeeland ben je altijd binnen een kwartier bij een open water. Dit is natuurlijk erg uniek. Of je nu uit Noord-Brabant, Groningen of Duitsland komt, in Zeeland voelt het alsof je mijlenver van huis bent, zonder dat je er ver voor moet rijden. Hoewel er genoeg mogelijkheden om te overnachten zijn in Zeeland is het natuurlijk ook mogelijk een uitje voor de dag te plannen.

 

Hoe kom je in Zeeland met de fiets
Natuurlijk een leuk idee, op je fiets stappen en zo Zeeland ontdekken. Maar hoe komen jij en je fiets daar? Woon je in de buurt, dan kan je natuurlijk overwegen om erheen te fietsen. Trek hier meerdere dagen voor uit en maak er een fietsvakantie van. Zoek je toch een snellere oplossing? Dan kan je overwegen om met de trein te gaan. Zeeland kent meerdere treinstations waaronder Middelburg, Goes, Vlissingen en Krabbendijke. Je kunt dus gemakkelijk een route bepalen en een beginpunt bij een treinstation te vinden en vervolgens via een mooie route naar een andere treinstation te fietsen. Let er wel op dat tijdens spitsuren het niet toegestaan is om fietsen mee te nemen in de trein (bron: NS) en dat er een apart kaartje voor de fiets betaald dient te worden ter waarde van  €6,10.

Natuurlijk is het ook mogelijk om je fiets mee te nemen door een fietsdrager aan de auto te monteren. Het nadeel hiervan is echter wel dat je een rondje zal moeten fietsen om weer terug bij je auto te moeten komen. Je bent dus iets minder flexibel. Een laatste mogelijkheid is om fietsen te huren in Zeeland. Hiervoor zijn meer dan genoeg mogelijkheden. In veel gevallen kan je zelfs kiezen voor elektrische fietsen of bakfietsen.

 

Zoek je nog een nieuwe fiets voor een lange fietstocht? Kijk eens bij de Popal fietsen van Fietsenopfietsen.nl. Dit zijn kwalitatieve fietsen voor een betaalbare prijs. Voor het maken van een fietstocht is het wenselijk om een fiets met versnellingen + comfortabel zadel aan te schaffen. Ben je van plan om een lange fietstocht te maken? Maak in de weken voorafgaand aan de lange fietstocht een paar kleinere fietsritjes om je alvast goed voor te bereiden.

 

Bezienswaardigheden Zeeland
In Zeeland is er voldoende te doen en te bezichtigen. Bekende steden die zeker een bezoekje waar zijn kunnen onder andere Zierikzee of Middelburg zijn. In Middelburg is de Lange Jan te beklimmen, deze abdij is gemakkelijk te zien in de stad, vanwege de toren van ruim 90 meter hoog. Voor een ontspannen uitje naar Zeeland is het heerlijk om even op het strand te zonnen. Hiervoor zijn genoeg mogelijkheden. Bovendien worden op veel plekken ook water- en strandsporten beoefend. Mocht je toch liever iets actiefs ondernemen.

 

Een andere bezienswaardigheid in Zeeland zijn toch ook zeker wel de Deltawerken. Hierin wordt mooi weergegeven hoe in Zeeland met het water geleefd wordt. Na de watersnoodramp in 1953 was het noodzakelijk dat dit in de toekomst niet meer ging gebeuren, hierdoor zijn de Deltawerken ontworpen. Ook in dit gebied liggen mooie wandel- en fietsroutes.

 

Rustpunt als partner

Stichting Rustpunt is partner geworden van Fietseropuit
Lees meer >>

Citymarketing concept

We hebben een citymarketing concept gelanceerd voor o.a. Gemeente Ede.
Lees meer >>

Samenwerking tussen Goudappel Coffeng en Fietseropuit

Sinds 1 februari 2012 werken Fietseropuit en Goudappel Coffeng nauw samen.
Lees meer >>